Backup er ikke bingo

Backup er ikke bingo

Når 80-90 % av en bedrifts aktiva er data, blir gode løsninger og rutiner for backup svært viktig. Tap av data eller nedetid medfører store kostnader EBS AS gikk over til ekstern backup for noen år siden, og har ikke angret. 
– Vi har en såkalt backup boxløsning, med offline og online backup fra Online Backup Company (OBC). Totalt har vi sju servere med en god blanding med forskjellige operativsystemer, sier Andres Saxegaard, it-sjef i Elektroniske Betalings Systemer AS.
Enkelhet avgjørende
– Avtalen med OBC har vi hatt i nærmere to år. Vi fikk tilbud via ØkonomiBistand samtidig som vi var ute i markedet og kikket etter løsning selv. For oss var det avgjørende at OBC hadde en veldig enkel løsning. Vi bruker ikke tid på å administrere den. Jeg trenger bare en bekreftelse på at det er i orden – dette går av seg selv, sier Saxegaard fornøyd. 
Intern løsning er risikabelt
Før EBS AS gikk over til ekstern backup hadde de intern løsning som blant annet inkluderte en liste over ansatte som skulle ta med seg tapene hjem. Det fungerte uten uhell, men et slikt system er ikke risikofritt.
– Det er fort gjort å glemme det, og det er den dagen du glemmer det at det går galt. Som it-sjef er det jeg som har ansvaret, men det er greit med et selskap som OBC - som tar det ansvaret. Som de fleste selskaper er 80-90 % av våre aktiva data, så dette er viktig, understreker Saxegaard. 
Bingo er et viktig segment
EBS AS er forhandler av myntsystemer, kortsystemer og bingo. Naturlig nok er myntsystemer på vei ut, mens markedet for kortlesere til automater vokser. EBS AS har i dag noen hundre visaløsninger rundt om kring. Bingo har blitt et svært viktig marked for Elektroniske Betalingssystemer.
– Vi leverer alt til bingo nå i dag. Det vil si systemet, tusjer, limtuber, lydanlegg og hele greia. Til sammen har vi 100 bingohaller på kundelista, og vi har indirekte backup for disse.  Flere av de hundre er koblet sammen, og så har de linje inn til oss for backup og support. Med så mange direkte berørte er det godt at OBC gir oss sikker lagring, sier Saxegaard.
Elektroniske Betalings Systemer AS
• Lokalisert på Kolbotn ved Oslo
• Utvikler egne løsninger
• Startet i 1986
• Bingoløsninger viktigste produkt
The Online Backup Company
  • Norges største leverandør av Online backup og Disaster Recovery løsninger til private og offentlige virksomheter
  • Etablert i 2005
  • Ca 4000 bedrifter er brukere av tjenestene
  • Selskapet er delt inn i Direktesalg SMB, Direktesalg Enterprise, Partnersalg, Support og Administrasjon.
visma_logo.jpg
ØkonomiBistand AS, Villan, 3536 Noresund. / Tlf 900 47 777 / Fax: 32 14 96 15 / E-post: firmapost@okonomibistand.no / salg@okonomibistand.no